utorak, 17. rujna 2013.

ČIČOKA SA ŠAMPINJONIMA I TIMIJANOM

1 kg čičoka 
30 g maslaca 
5 žličica maslinovog ulja 
1 luk, sjeckan 
1 šalica bijelog vina 
1 lovorov list 
750 g svježih šampinjona 
4 režnja češnjaka 
1 mali limun 
1,5 žličica nasjeckanog svježeg timijana 
sol i papar 

Ogulite i prepolovite čičoke. 
U velikoj tavi ugrijte maslac i dvije žličice maslinova ulja. Dodajte luk i pirjajte dvije minute. 
Dodajte čičoke, bijelo vino, lovorov list i vode da prekrije sastojke. Zagrijavajte dok ne zavrije i kuhajte na laganoj vatri dok čičoke ne omekšaju, otprilike sat vremena. 
Za to vrijeme tanko izrežite limun na kriške. 
U tavu dodajte gljive, timijan, kriške limuna i tri žličice maslinova ulja. Kuhajte još 20 minuta. Postlužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar