1 kg čičoka
30 g maslaca
5 žličica maslinovog ulja
1 luk, sjeckan
1 šalica bijelog vina
1 lovorov list
750 g svježih šampinjona
4 režnja češnjaka
1 mali limun
1,5 žličica nasjeckanog svježeg timijana
sol i papar
Ogulite i prepolovite čičoke.
U velikoj tavi ugrijte maslac i dvije žličice maslinova ulja. Dodajte luk i pirjajte dvije minute.
Dodajte čičoke, bijelo vino, lovorov list i vode da prekrije sastojke. Zagrijavajte dok ne zavrije i kuhajte na laganoj vatri dok čičoke ne omekšaju, otprilike sat vremena.
Za to vrijeme tanko izrežite limun na kriške.
U tavu dodajte gljive, timijan, kriške limuna i tri žličice maslinova ulja. Kuhajte još 20 minuta. Postlužite toplo.
30 g maslaca
5 žličica maslinovog ulja
1 luk, sjeckan
1 šalica bijelog vina
1 lovorov list
750 g svježih šampinjona
4 režnja češnjaka
1 mali limun
1,5 žličica nasjeckanog svježeg timijana
sol i papar
Ogulite i prepolovite čičoke.
U velikoj tavi ugrijte maslac i dvije žličice maslinova ulja. Dodajte luk i pirjajte dvije minute.
Dodajte čičoke, bijelo vino, lovorov list i vode da prekrije sastojke. Zagrijavajte dok ne zavrije i kuhajte na laganoj vatri dok čičoke ne omekšaju, otprilike sat vremena.
Za to vrijeme tanko izrežite limun na kriške.
U tavu dodajte gljive, timijan, kriške limuna i tri žličice maslinova ulja. Kuhajte još 20 minuta. Postlužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar