utorak, 17. rujna 2013.

KREM JUHA OD ČIČOKE

30 dkg čičoke
1 žličica sitno nasjeckanih oraha 
1 crveni luk 
1 koca juhe (goveđe, pileće)
2 dl vrhnja za kuhanje
1 žlica kiselog vrhnja
prstovat kima
ulje, sol, papar.

Luk očistiti i sitno narezati, čičoke očistiti pa narezati na kockice, jedan gomolj ostaviti za čips. Ugrijati ulje i na njemu pirjati luk i orahe, zatim dodati čičoke i sve zajedno pirjati dok čičoke ne dobiju lagano tamniju boju, sve zaliti sa temeljcem od kocke juhe ili domaće juhe. Lagano kuhati još oko 15 minuta dok čičoke ne omekšaju, maknuti sa štednjaka i sve izmiksati sa štapnim mikserom. Ponovno vratiti na štednjak i dodati vrhnje za kuhanje, kim, sol po želji, treba paziti jer je kocka za juhu slana, papar i još malo kuhati. Ugasiti i dodati kiselo vrhnje. U međuvremenu od preostalog gomolja narezati tanke šnitice i popržiti na malo ulja ( kao čips ) sa obje strane i staviti u juhu.

2 komentara:

  1. Mmm... odlično zvuči - i juha i čips! Hvala na receptu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. nema na čemu nadam se da će mnogi korisnici uživati u receptu kao i ti ;)

    OdgovoriIzbriši